Jelení vrch a Hamerský potok

  

Kraj: Plzeňský

Okres: Klatovy

Dnes vás, kamarádi, zavedu na Jelení vrch a k Hamerskému potoku, u kterého člobrdice pořídila několik fotek tak, jako by se vodička na chvilku skoro zastavila. Fotky jsou pastva pro očadla, ale nezapomeňte, je to opravdu jen efekt ;) Vodička v Hamerském potoce je opravdu rychlá a krásná i bez efektu.

 

Byl krásný den a já jsem se toulal národním parkem Šumava. Pod dohledem kamaráda Puňti a po boku člobrdice, tlapkal jsem do sotva znatelného táhlého kopečka po měkoučkých pěšinkách. Všude, kam jen očadlo pohlédlo, byl vzrostlý les. Kde nebyl vzrostlý les, byla paseka se vzrostlou travičkou. Příroda byla pastvou nejen pro má očadla, ale pouze do chvíle, kdy se ze sotva znatelného stoupání stalo táhlé klesání.

 

Jen co se cesta má k výšinám změnila na cestu do nížin, změnila se i příroda kolem mne. Vzrostlý les jsem měl za chvostem. I paseky jsem měl za chvostem. Nyní mi svět po mé levé tlapce ležel u tlapek a po pravé tlapce měl jsem chvilku koberce borůvčí, jindy koberce brusinčí. Jen občas koberce keříků vystřídal les, aby se o chvíli později vrátily opět koberce keříků.

 

Tlapkal jsem nádhernou přírodou a svět mi ležel u tlapek. Merčil jsem šumavské vrcholy. Merčil jsem nádherný dlouhý hřeben. Merčil jsem hluboké lesy i holé hřebeny. Merčil jsem rozhlednu Poledník, místo člobrdy hojně navštěvované.

 

Byl jsem součástí nádherné přírody, užíval jsem si každý krok, než jsem se však nadál, už jsem byl opět v hlubokém lese. Po pravé tlapce jsem měl parádní krpál, po tlapce levé parádní sráz. Po pravé tlapce tekl potůček průzračné vodičky, ve kterém jsem se mohl svlažit. Po tlapce levé svištěla vodička kamsi pod hory.

 

Pomalu a jistě nesly mne tlapky dál a dál. Protlapkal jsem rozcestí, když v tom se mé tlapky zastavily na mostku a já jsem nestačil valit očadla.

 

Po levé i pravé tlapce merčil jsem potůček. Po pravé tlapce merčil jsem nádherné koryto potůčku se spoustou kamenů, které tvořily zvláštní kaskády. Stál jsem na mostku, kochal jsem se výhledem a čas, jako by se zastavil. Byť vodička rychle plynula a snažila se zmizet pod horou, já jsem nikam nespěchal. Užíval jsem si chvíli tady a teď. Užíval jsem si nádhernou přírodu, ve které jsem byl jen já, člobrdice a nádherný potok, ve kterém jako by se i rychlá vodička zastavila. 
























Komentáře